personenautoverzekering zakelijk gebruik

Voordeligste zakelijke autoverzekering van Nederland.

Online sluiten!

 

Goedkoopste bedrijfspersonenautoverzekering van Nederland.

Sluit online nu uw zakelijkeautoverzekering en blijf digitaal in contact met uw verzekeringen bij www.poliscontact.nl .

U beheert zelf uw verzekeringen!

Uw bedrijfsauto heeft u nodig voor het uitvoeren van uw beroep.

Het is een voertuig waarin u vaak veel geld heeft geïnvesteerd. U wilt met een zeker gevoel de weg op gaan.

De zakelijke autoverzekering van Poliscontact.nl maakt dat mogelijk. Met onze bedrijfsautoverzekering weet u van tevoren wat u kunt verwachten. U verzekert zich voor schade aan anderen en eventueel aan allerlei schaden aan uw eigen bedrijfsauto. Desgewenst sluit u onze No-Blame regeling, waarmee u niet terugvalt in uw korting bij schade buiten uw schuld.

Hieronder worden de verschillende bestelautoverzekeringen van Poliscontact toegelicht: WA bedrijfsautoverzekering,

WA Beperkt-Casco bestelautoverzekering en

WA Volledig Casco bedrijfsautoverzekering toegelicht.

WA bedrijfsautoverzekering

Een WA bestelautoverzekering is wettelijk verplicht door de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en deze verzekering dekt dan ook de aansprakelijkheid van de eigenaar en van de bestuurder van de motor voor veroorzaakte schade aan derden. De WA bedrijfsautoverzekering is een basisverzekering en wordt daarom geadviseerd voor bestelauto’s ouder dan tien jaar. Bij deze verzekering is schade aan derden, veroorzaakt door de eigenaar en/of bestuurder van de auto gedekt. WA Beperkt-Casco (WA+) bestelautoverzekering

De tweede vorm van de bedrijfsautoverzekeringen, naast de WA verzekering, is de uitgebreidere

WA Beperkt-Casco bestelautoverzekering.

Een WA Beperkt-Casco bedrijfsautoverzekering is uitgebreider dan de WA verzekering. De Beperkt-Casco verzekering wordt geadviseerd voor bestelauto’s van vier jaar oud tot tien jaar oud. Naast de dekking van de WA Motorverzekering wordt ook schade aan de eigen motor in bepaalde situaties gedekt. In de polis worden de schadegebeurtenissen omschreven die gedekt zijn, zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal, storm, een botsing met loslopende dieren en ruitbreuk. Heeft uw bedrijfsauto schade opgelopen door een gebeurtenis die in de polis is omschreven, dan krijgt u de schadekosten vergoed.

 

WA Casco (All-risk) bestelautoverzekering Van de bedrijfsautoverzekeringen biedt de WA Volledig Casco Motorverzekering de meest uitgebreide dekking.

De WA Casco bestelautoverzekering wordt geadviseerd voor nieuwere bedrijfsauto’s die jonger zijn dan vier jaar.

Omdat een WA Casco verzekering uw bestelauto bijna tegen alle risicofactoren dekt, wordt deze verzekering vaak een All-Risk verzekering genoemd. Naast de dekking van de WA verzekering en de Beperkt-Casco verzekering bent u tevens verzekerd voor schade aan uw bestelauto veroorzaakt door botsing, omslaan, slippen en van de weg raken.

Bedenktijd voor schadeverzekeringen Op de aanvraag van een schadeverzekering is een bedenktijd van toepassing. Dit betekent dat u, nadat u de polis en de polisvoorwaarden heeft ontvangen, de verzekering ongedaan kunt maken. Hierbij geldt het volgende:

1. Uw bedenktijd is 14 kalenderdagen.

2. Uw bedenktijd gaat in 5 dagen na de afgiftedatum op de polis die u van Generali ontvangt.

3. De verzekering heeft een contracttermijn van ten minste één jaar.U kunt echter per dag opzeggen.

4. Als u de verzekering ongedaan maakt (eenzijdig), dan is daarmee de verzekering ongeldig. Dit betekent dat wij eventuele schade die u lijdt gedurende de bedenktijd niet vergoeden.

 

  • Importkentekens: de Goudse en Generali zijn de afgelopen periode geregeld geconfronteerd met fraude bij geïmporteerde auto’s. Om deze reden accepteren beide maatschappijen dit soort voertuigen niet meer.

Verzekeringsnieuws

De verkoop van verzekeringsmaatschappij en holding  VIVAT aan Anbang Group Holdings Co. Ltd., een volledige dochter van Anbang Insurance Group Co. Ltd. (Anbang), is definitief. VIVAT was sinds enige jaren in handen van de overheid. VIVAT Verzekeringen bestaat uit de merken Zwitserleven, Zelf, Route Mobiel, Reaal, Proteq, Proteq Dier & Zorg en ACTIAM.

VIVAT is onderdeel van Anbang geworden, een toonaangevende Chinese verzekeringsmaatschappij. De toekomst zal uitwijzen wat het beleid van Anbang zal zijn

 
Failliet door wanbetaling?

25% van de MKB bedrijven gaat failliet door wanbetaling

Het economisch herstel zet zich eindelijk door en dus wilt u als ondernemer waarschijnlijk nu ook stappen zetten. Maar wat als uw afnemer niet op tijd betaalt? Of misschien niet kan betalen? Het aantal faillissementen is nu misschien redelijk stabiel, maar nog steeds bijna twee keer zo hoog als voor de crisis!

Enkele recente krantenkoppen geven de relevantie aan van het risico van wanbetaling:

  • 25% van de MKB bedrijven gaat failliet door wanbetaling.
  • 33% van de balans van een MKB’er bestaat uit onbetaalde rekeningen.
  • 50% van de facturen die meer dan 90 dagen open staat is oninbaar. 
Gezonde financiële toekomst

Wij stellen dat het voor u, als onze klant, in staat bent zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde zakelijke financiële toekomst. Het onze missie u duidelijk te maken welke keuzes u kunt maken om dit te bewerkstelligen.
Wij snappen dat het van belang is duidelijk te hebben welke risico’s u met uw bedrijf loopt en hoe dat het beste kan worden verzekerd. Met eenvoudige, heldere producten en diensten bieden we klanten overzicht en inzicht.
Uiteraard samen met u als adviseur.