Motorverzekering

Voordeligste Motorverzekering van Nederland online sluiten.

Goedkoopste motorverzekering van Nederland.

Sluit online nu uw motorverzekering en blijf in digitaal in contact met uw verzekeringen bij www.poliscontact.nl .

U beheert zelf uw verzekeringen!

Uw motor is uw trots, uw hobby en uw passie. Het is een voertuig waarin u vaak veel geld en in ieder geval veel aandacht hebt geïnvesteerd. U wilt met een zeker gevoel de weg op gaan.

De Motorverzekering van Poliscontact.nl maakt dat mogelijk. Met onze motorverzekering weet u van tevoren wat u kunt verwachten.

U verzekert zich voor schade aan anderen en eventueel aan allerlei schaden aan uw eigen motor. Desgewenst sluit u onze No-Blame regeling, waarmee u niet terugvalt in uw korting bij schade buiten uw schuld.

Hieronder worden de verschillende Motorverzekeringen van Poliscontact toegelicht:

WA Motorverzekering,

WA Beperkt-Casco Motorverzekering en

WA Volledig Casco Motorverzekering toegelicht.

 

WA Motorverzekering.

Een WA Motorverzekering is wettelijk verplicht door de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en deze verzekering dekt dan ook de aansprakelijkheid van de eigenaar en van de bestuurder van de motor voor veroorzaakte schade aan derden. De WA Motorverzekering is een basisverzekering en wordt daarom geadviseerd voor motors ouder dan acht jaar, behalve motors met een speciale waarde zoals een oldtimer. Bij deze verzekering is schade aan derden, veroorzaakt door de eigenaar en/of bestuurder van de auto gedekt.

WA Beperkt-Casco (WA+) Motorverzekering.

De tweede vorm van de Motorverzekeringen, naast de WA verzekering, is de uitgebreidere WA Beperkt-Casco Motorverzekering. Een WA Beperkt-Casco Motorverzekering is uitgebreider dan de WA verzekering. De Beperkt-Casco verzekering wordt geadviseerd voor motors van vier jaar oud tot acht jaar oud. Naast de dekking van de WA Motorverzekering wordt ook schade aan de eigen motor in bepaalde situaties gedekt. In de polis worden de schadegebeurtenissen omschreven die gedekt zijn, zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal, storm, een botsing met loslopende dieren en ruitbreuk. Heeft uw motor schade opgelopen door een gebeurtenis die in de polis is omschreven, dan krijgt u de schadekosten vergoed.

WA Casco (All-risk) Motorverzekering.

Van de motorverzekeringen biedt de WA Volledig Casco Motorverzekering de meest uitgebreide dekking. De WA Casco Motorverzekering wordt geadviseerd voor nieuwe motors die jonger zijn dan vier jaar. Omdat een WA Casco verzekering uw motor bijna tegen alle risicofactoren dekt, wordt deze verzekering vaak een All-Risk verzekering genoemd. Naast de dekking van de WA verzekering en de Beperkt-Casco verzekering bent u tevens verzekerd voor schade veroorzaakt doot uzelf.

 

 

  • Importkentekens: de Goudse en Generali zijn de afgelopen periode geregeld geconfronteerd met fraude bij geïmporteerde auto’s. Om deze reden accepteren beide maatschappijen dit soort voertuigen niet meer.

Verzekeringsnieuws

De verkoop van verzekeringsmaatschappij en holding  VIVAT aan Anbang Group Holdings Co. Ltd., een volledige dochter van Anbang Insurance Group Co. Ltd. (Anbang), is definitief. VIVAT was sinds enige jaren in handen van de overheid. VIVAT Verzekeringen bestaat uit de merken Zwitserleven, Zelf, Route Mobiel, Reaal, Proteq, Proteq Dier & Zorg en ACTIAM.

VIVAT is onderdeel van Anbang geworden, een toonaangevende Chinese verzekeringsmaatschappij. De toekomst zal uitwijzen wat het beleid van Anbang zal zijn.